رییس کمیته بین المللی صلیب سرخ از سیاسی کردن اقدامات و کمک های بشردوستانه در کشورهای درگیر جنگ اظهار نگرانی کرد و درباره وقایع یمن افزود: دنیا باید در موضوع یمن واکنش نشان دهد
به گزارش ایرنا از اعلام روز چهارشنبه جمعیت هلال احمر، پیتر مائورر، در دیدار با سید امیر محسن ضیایی رییس جمعیت هلال احمر با اظهار نگرانی خود از سیاسی کردن اقدامات، روابط و کمک های بشردوستانه در کشورهای درگیر جنگ، گفت: همکاری بسیار نزدیکی میان کمیته بین المللی صلیب سرخ، ایران و 75 جمعیت ملی در موضوع یمن وجود داشته و همه اعضا درک قوی از شرایط دارند و امیدوارم بتوانیم در این زمینه به موضع واحدی برسیم.
وی با تأکید بر این که کمیته بین المللی صلیب سرخ به دنبال افزایش مشارکت ها و همکاری ها با هلال احمر ایران است، گفت: چالش بزرگی که در سال های اخیر کمیته با وجود همه تلاش ها برای حفظ بی طرفی و بی غرضی با آن مواجه بوده، این است که گروه های درگیر و متخاصم با وجود آگاهی از مسائل بشردوستانه، همواره از این مهم برای سوء استفاده از طرف مقابل خود استفاده کرده اند.
مائورر تأکید کرد: بر این اساس همه تلاش ما این است تا همه مسائل را به سمت کمک به نیازمندان واقعی سوق دهیم و در این زمینه همواره به دنبال کمک به نیازمندترین افراد بوده ایم.
**مجروحان و قربانیان جنگ و درگیری در یمن برای زنده ماندن، دست و پنجه نرم می کنند
رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با اشاره به این که یکی از مشکلات مهم در یمن دسترسی بی طرفانه و بی غرضانه به مردم آسیب دیده است، اظهار کرد: هم اکنون مجروحان و قربانیان جنگ و درگیری در یمن حتی نیازمند ابتدایی ترین امکانات برای زندگی هستند و برای زنده ماندن، دست و پنجه نرم می کنند.
وی با تأکید بر این که باید نیازهای بشردوستانه را از مساله درگیری جدا کرد، افزود: مردم بسیاری در یمن کشته، مجروح و آواره شده اند و همه تلاش ما کاهش این مشکلات است، اما نباید نسبت به اثرات غیرمستقیم جنگ بی توجه بود.
**اثبات بی طرفی و بی غرضی کمیته بین المللی صلیب سرخ معضلی برای کمک به کشورهای درگیر جنگ
مائورر با اشاره به این که از مشکلات کنونی فعالیت در کشورهای درگیر به خصوص یمن، ورود و خروج کالا و اقلام امدادی برای کمک به آسیب دیدگان است، اظهار کرد: هم اکنون طرف های درگیر در کشورهای مختلف به خصوص یمن درک صحیحی از کمک ها و مسائل بشردوستانه نداشته و هر نوع کمک در این زمینه را به معنای، کمک به تقویت گروه های دیگر حاضر در درگیری ها می دانند و کمیته همواره در تلاش است تا بی طرفی و بی غرضی خود را اثبات کند.
وی با اشاره به این که هم اکنون کمیته بین المللی صلیب سرخ و برخی جمعیت های ملی در یمن حضور دارند، گفت: دفتر کمیته در عدن در حال فعالیت است و تعداد کمی از جمعیت های اروپایی نیز برای کمک به مردم این کشور در یمن حاضر هستند، اما متاسفانه کمیته بسیاری از جمعیت ها را در یمن ندیده و به آن ها دسترسی برای مذاکره ندارد.
**صلاله، بهترین مقصد برای کمک به مردم یمن
رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با بیان این که بهترین اقدام برای کمک به یمن ارسال کمک ها از طریق کمیته برای مردم این کشور است، عنوان کرد: مناسب ترین راه برای ارسال کمک ها در یمن، اقدام از طریق دریا و از مسیر صلاله است و در این زمینه کمک های مادی به یمن بسیار مناسب تر و در اصل ساده ترین راه خواهد بود.
وی با تأکید بر این که کمیته در حال طراحی شیوه های عملی برای ارسال محموله های بشردوستانه و کمک ها به یمن است، خاطرنشان کرد: باید مذاکره کنیم تا همه اعضای نهضت برای کمک به یمن اقدام کنند؛ چراکه هم اکنون طرف درگیری در حال محدود کردن دسترسی ها برای ارسال کمک ها به یمن است.
به گفته مائورر در حال حاضر کمک ها در یمن فقط از طریق کمیته بین المللی صلیب سرخ پذیرفته می شود و به همه اعضای نهضت اعلام کرده ایم که برای کمک از طریق دفتر کمیته بین المللی صلیب سرخ در صلاله اقدام کنند.
وی با بیان این که هم اکنون مهم ترین مساله در یمن، تأمین انرژی برای تداوم حیات در این کشور است، اظهار کرد: باید به طرف های درگیری اطمینان بدهیم آنچه از طریق صلیب سرخ و هلال احمر برای مردم یمن ارسال می شود، فقط به منظور کمک به مردم مظلوم و آسیب دیده از درگیری ها است.
**تشکر از تلاش های هلال احمر ایران برای کمک به مردم آسیب دیده یمن
رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با تشکر از تلاش های هلال احمر ایران برای کمک به مردم آسیب دیده یمن، گفت: کمیته بین المللی صلیب سرخ همواره آماده کمک به ایران به منظور ارسال کمک های بشردوستانه مردم ایران برای مردم مظلوم یمن است.
وی تأکید کرد: همه تلاش کمیته مذاکره با نیروهای ائتلاف برای باز کردن راه های کمک به یمن است و در این زمینه مذاکراتی نیز با نماینده دبیرکل سازمان ملل در یمن به منظور بررسی و پیشنهاد راههای آتش بس در یمن داشته ایم.
**تاکید بر ضرورت افزایش کمک های بشردوستانه به سوریه
مائورر همچنین درباره شرایط بشردوستانه در سوریه و عراق، توضیح داد: باید تلاش های خود را در سوریه افزایش دهیم؛ چراکه در حال حاضر نقض کامل حقوق بشردوستانه در یمن رخ داده و اثرات آن افزایش رنج و آلام، آوارگی مردم و نبود منابع و افزایش آسیب پذیری مردم در منطقه است.
به گفته وی سفر به سوریه نتایج خوبی به دنبال داشته و در چند ماه گذشته عملیات های بشردوستانه کمیته در سوریه افزایش بسیاری داشته و هم اکنون 70 درصد از 100 درصد درخواست های مصوب کمیته بین المللی صلیب سرخ در سوریه اجرایی می شود.
**تقدیر از زحمات هلال احمر ایران برای کمک به مردم عراق، سوریه و یمن
رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ با اشاره به این که شرایط بشردوستانه در عراق بسیار بدتر از سوریه است، عنوان کرد: کمیته در حال حاضر همکاری نزدیکی با دولت عراق دارد، اما متاسفانه دسترسی ها در بخش هایی که به وسیله داعش کنترل می شود، بسیار ناچیز بوده و هرچند کمک هایی به بیمارستان های این مناطق انجام می شود، اما این کمک ها بسیار محدود بوده و در این زمینه در حال مذاکره با گروه هایی هستیم که در منطقه نقش تاثیرگذاری دارند.
وی با تقدیر از زحمات هلال احمر ایران برای کمک به مردم عراق، سوریه و یمن تصریح کرد: باید در سطح بین المللی از همه توان خود برای کمک به مردم آسیب دیده در کشورهای درگیر استفاده کنیم.
**فعالیت بسیار سازنده ای در زمینه اسلام و حقوق بشردوستانه در قم در حال انجام است
مائورر با تشکر از تلاش های هلال احمر ایران در موضوع توجه به اسلام و حقوق بشردوستانه، اظهار امیدواری کرد که بتوان به موضع مشخص علمی و بشری در زمینه اسلام و حقوق بشردوستانه دست یافته و قوانین اسلام در حقوق بشردوستانه را به طور خاص احصا کرد تا بتوان در مذاکرات از اشتراک ها و ارزش های یکسانی بهره برد.
وی گفت: هم اکنون فعالیت بسیار سازنده ای در زمینه اسلام و حقوق بشردوستانه در قم در حال انجام است و هلال احمر ایران نه فقط در این زمینه بلکه در سایر حوزه های فعالیت نیز مهم ترین شریک کاری کمیته بین المللی صلیب سرخ محسوب می شود.
رئیس کمیته بین المللی صلیب سرخ تأکید کرد: مهاجرت و یافتن راه حل های بهتر برای کمک به مردم در زمان پناهندگی و مراقبت های بهداشتی در معرض خطر از جمله مسائل مهمی است که می توان با کمک هلال احمر ایران برنامه های مشارکتی را در این زمینه اجرایی کرد.
**ایران برای ارسال کمک های بشردوستانه خود به یمن از اصول بشردوستانه پیروی می کند.
همچنین سید امیر محسن ضیائی رییس جمعیت هلال احمر
در این دیدار با اشاره به این که ایران برای ارسال کمک های بشردوستانه خود به یمن از اصول بشردوستانه پیروی می کند، گفت: در این زمینه همواره همکار و هماهنگ با کمیته فعالیت کرده و معتقدیم که همه کمک های بشردوستانه باید به صورت مستقیم به دست مردم آسیب دیده این کشور برسد.
**همه جمعیت های ملی نقش خود را در مورد یمن، سوریه و عراق ایفا کنند
ضیائی با اشاره به این که شرایط کنونی در یمن، سوریه و عراق به هیچ وجه قابل پذیرش نیست، افزود: بر این اساس همه جمعیت های ملی باید نقش خود را در این زمینه به نحو احسن انجام دهند.
رئیس جمعیت هلال احمر با تأکید بر این که جمعیت های ملی باید رهبریت سازمان های بین المللی را در زمان درگیری ها بپذیرند، گفت: در این صورت می توان کمک ها را به سمت کمیته بین المللی هدایت کرد.
وی با اشاره به فعالیت های کمیته ملی حقوق بشردوستانه جمعیت هلال احمر ایران، از علاقه مندی هلال احمر ایران برای کمک و همکاری نزدیک با کمیته بین المللی صلیب سرخ خبر داد.
**آمادگی برای تدریس حقوق بشردوستانه در دانشگاه جامع علمی کاربردی هلال
ضیائی همچنین گفت: هلال احمر ایران دانشگاه بین المللی بسیار پیشرفته ای دارد که می توان مسائل حقوق بشردوستانه را نیز به عنوان یک رشته مستقل در این دانشگاه راه اندازی کرد.
وی تصریح کرد: هلال احمر ایران همچنین در زمینه مهاجرت فعالیت و تجربیات بسیار خوبی دارد که می توان آن ها را اجرایی کند.
**دنیا باید در موضوع یمن بیدار بوده و واکنش نشان دهد
رئیس جمعیت هلال احمر با اشاره به این که ایران این روزها امن ترین کشور در منطقه است، درباره بحران یمن، گفت: هم اکنون به نظر می رسد 4هزار نفر در یمن کشته و 20هزار تن نیز مجروح و 300 هزار تن آواره شده اند.
وی با تأکید بر این که دنیا باید بیدار بوده و در موضوع یمن واکنش نشان دهد، اظهار کرد: هدف جمعیت هلال احمر ایران کمک به مردم آسیب دیده یمن به هر شکل ممکن است و در این زمینه آمادگی داریم تا همکاری لازم با کمیته بین المللی صلیب سرخ برای ارسال محموله داشته باشیم.